Hoe was; Alleen op 2e Kerstdag

 

Bijzondere momenten🎄🌟💫

Opvallend, de bezoekers op 2e kerstdag waren van het moment (in het NU), en vooral ook blij met het moment.
Voor het tweede jaar heb ik in de middag mijn atelier/centrum ‘Create Wise’ een paar uurtjes de deur open gedaan met kerst. (Wisselend 1ste of 2e)

Bijzondere gezellige gesprekken over wat te doen met kerst, respect voor elke religie, voor elkaar en wie je zelf bent.

Mensen onderweg naar een ander of naar een activiteit waar ze er ook zijn voor mensen die het financieel moeilijk hebben, samen komen en een kerst menu verzorgen.
Ziekte, gemis, het leven… alles mocht er zijn. Wildvreemd om de tafel als naasten en genieten van het mooie moment.

Over eenzaamheid werd gesproken, en deden er allen iets aan. We waren op dat moment verbonden en miste juist diegene met het gevoel van een echt eenzaam bestaan. Voor diegene die niet zelf konden komen door bv een beperking of ziekte stonden deze mensen juist vaak weer klaar en hoop daarbij vele anderen.
Allen hadden het uit de krant of vanuit vertrouwen gehoord, niemand had het online gezien omdat ze daar om een of andere reden niets mee hadden.

Het was waardevol de eigenwaarde te erkennen, de wil, eigen verantwoordelijkheid en de actie willen nemen voor jezelf en daardoor naar een ander. Dat dit het welzijn vergroot was hier in de verhalen wel van levensbelang.
De conclusie onder ons gevoel van gelukkig zijn, is de rijkdom in jezelf. Acceptatie, loslaten, dankbaarheid, respect en wat doe je voor jezelf in de relatie naar en met anderen. Het is niet altijd makkelijk en we hoeven niet perfect te zijn, want dat is echt niemand…

Dat dit een drempel is, al was het hier gratis, kwam er naar mijn mening wel uit. Na 2 jaar dit gedaan te hebben, ervaar ik dat we nog veel meer kunnen verbinden om anderen in deze stap te helpen. Er zijn mensen die alleen zijn maar niet eenzaam, er zijn ook mensen die eenzaam zijn en altijd alleen. Deze mensen zie of hoor je niet, kunnen we daar eens samen meer naar kijken. Hebben deze mensen wel het gevoel van een eigen- waarde, om er in hun ogen te mogen zijn. Het besef, de bewustwording die men misschien wel niet kent of weet te vinden om niet alleen te hoeven zijn. Is dit zo, wat kunnen we dan voor deze mensen betekenen?

Mijn kerst was weer geslaagd, Up to 2020❤️🌟

Annuska

Create Wise Bennekom

 

Oproep Alléén op 2e Kerstdag

Geef een reactie